Clicky

Wołowina z warzywami po chińsku

Dieta ketogeniczna posiada również przepisy dla zwolenników kuchni azjatyckiej. Dobrej jakości wołowina, kapusta na odchudzanie - przyrządzone w orientalnym stylu, będą stanowiły nie tylko smaczne danie, które jest proste i szybkie w przygotowaniu, ale też wartościowy posiłek. 

Kapusta jest bombą witaminową. Dostarcza organizmowi dużą dawkę witaminy C, błonnik pokarmowy, potas, żelazo, wapń, witaminę B i kwas foliowy. Wołowina z warzywami po chińsku będzie pomysłem na zdrowe i sycące danie o ciekawym smaku.

wolowina-po-chinsku
  • Czas przygotowania: 10 minut | Czas gotowania: 30 minut Porcji: 4

Składniki

  • 50 g tartej marchwi
  • 500 g kapusty białej lub włoskiej
  • 250 g mielonej wołowiny
  • 250 g mielonej wieprzowiny
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 20 g świeżego, posiekanego szczypiorku  
  • 30 g mała klarowanego

Przygotowanie

  • Poszatkuj marchewkę i kapustę.
  • Na patelni lub wok'u rozpuść masło klarowane.
  • Wyłóż zmieloną wołowinę i wieprzowinę na dużą patelnię lub wok'u, rozdrobnij łyżką na małe części, podgrzewaj do zrumienienia.
  • Około 10 minut po zrumienieniu, dodaj posiekaną marchewkę, kapustę, sos sojowy. Dopraw do smaku. Wymieszaj składniki i podduś przez 20 minut albo aż kapusta "zwiędnie".
  • Podawaj z posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!

Wartości odżywcze

Wybierz swój KETO jadłospis

  • Schudnij do 10 kg w ciągu 30 dni
  • Oszczędzaj czas i pieniądze
  • Wyrób sobie pozytywne nawyki żywieniowe
  • Bezpiecznie doprowadź do stanu ketozy