Wołowina z warzywami po chińsku

Dieta ketogeniczna posiada również przepisy dla zwolenników kuchni azjatyckiej. Dobrej jakości wołowina, kapusta na odchudzanie - przyrządzone w orientalnym stylu, będą stanowiły nie tylko smaczne danie, które jest proste i szybkie w przygotowaniu, ale też wartościowy posiłek. 

Kapusta jest bombą witaminową. Dostarcza organizmowi dużą dawkę witaminy C, błonnik pokarmowy, potas, żelazo, wapń, witaminę B i kwas foliowy. Wołowina z warzywami po chińsku będzie pomysłem na zdrowe i sycące danie o ciekawym smaku.

wolowina-po-chinsku
  • Czas przygotowania: 5 minut | Czas gotowania: 20 minut Porcji: 4

Składniki

  • 1 średnia marchewka
  • 1 mała zielona kapusta
  • 500 g mielonej wołowiny
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 świeży szczypior

Przygotowanie

  • Poszatkuj marchewkę i małą kapustę.
  • Wyłóż zmieloną wołowinę na dużą patelnię lub wok, rozdrobnij łyżką na małe części, podgrzewaj do zrumienienia.
  • Około 5-10 minut po zrumienieniu, dodaj posiekaną marchewkę, kapustę, sos sojowy. Posól i popieprz do smaku. Wymieszaj składniki i podduś przez 5 minut albo aż kapusta "zwiędnie".
  • Podawaj z posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!

Wartości odżywcze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Fill out this field
Fill out this field
Proszę wprowadzić prawidłowy adres email.

Menu