Keto burgery serowe z portobello

Keto burgery z tego przepisu powstały na bazie grzybów portobello. Grzyby te to nic innego jak większa i ciemniejsza pieczarka, o dużo ciekawszym smaku niż standardowa, biała odmiana. Poniższy przepis to doskonały pomysł na szybki obiad o nietypowym smaku.

Faszerowane pieczarki portobello to połączenie smaku sera i mięsa, ukrytego w mięsistym kapeluszu grzyba. Skusisz się?

keto-burgery-z-portobello
  • Czas przygotowania: 10 minut | Czas gotowania: 12 minut Porcji: 2

Składniki

  • 2 grzyby portobello
  • 350 g mielonego mięsa wołowego 
  • 120 g tartego sera cheddar
  • 30 g szpinaku
  • 4 łyżki parmezanu

Przygotowanie

  • Zmiel nóżki grzybów portobello z szpinakiem i połącz z wołowiną oraz cheddarem. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
  • Uformuj dwa kotlety i wciśnij je pod spód grzybów.
  • Piecz na blaszce w temperaturze 190 ℃ przez około 10 minut. Posyp parmezanem i piecz przez kolejne 5 minut. 

Wskazówka: Jeśli wolisz ser karmelizowany, zamiast zapiekać, podsmaż burgera z parmezanem przez 2 minuty.

Wartości odżywcze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Fill out this field
Fill out this field
Proszę wprowadzić prawidłowy adres email.

Menu