Taccos z tego przepisu smakują tak obłędnie, że warto je serwować nie tylko na śniadanie. Mogą stanowić także pyszną przystawkę, czy pożywną kolację.
O awokado obecnie mówi się coraz częściej, niemniej jednak warto przypomnieć dobroczynne działanie tego owocu na organizm ludzki. Awokado to owoc, który oprócz cennych witamin i mikroelementów posiada również właściwości lecznicze. Dzięki zawartości kwasu oleinowego obniża poziom złego cholesterolu (LDL), a zawarty w nim potas reguluje ciśnienie krwi. Awokado jest także nieocenionym źródłem jednonienasyconych kwasów tłuszczowych omega 9. Ważna jest także proporcja nienasyconych kwasów tłuszczowych omega 9 do omega 3, która w awokado jest bardzo korzystna dla człowieka. Prawidłowe proporcje tych kwasów zwiększają przyswajalność np likopenu, dlatego dieta tłuszczowa często wykorzystuje ten niepozorny owoc.