Quiche z pieczarkami

Tarta to doskonały pomysł na obiad, lunch czy kolację. Robi się ją szybko, nie jest skomplikowana, a dzięki temu, że można kombinować z dodatkami warzywnymi, nigdy się nie nudzi!

Mini tarta na słono przyrządzona w muffinkowych formach nie tylko dobrze smakuje, ale też świetnie się prezentuje! Dieta ketogeniczna modyfikuje Twoje menu, ale wciąż możesz korzystać z ciekawych przepisów, a danie w takiej formie będzie stanowiło imprezowy hit wśród przekąsek!

quiche-tarta-z-pieczarkami
  • Czas przygotowania: 10 minut | Czas gotowania: 25 minut Porcji: 4

Składniki

  • 120 g pomidorów rzymskich
  • 60 g czerwonej cebuli
  • 170 g grzybów, mogą być pieczarki
  • 12 dużych jaj
  • 1/2 szklanki śmietany 30% lub bardziej tłustej.

Przygotowanie

  • Pomidory, czerwoną cebulę i grzyby pokroić w kostkę i gotować około 8 minut, aż cebula się zeszkli.
  • W międzyczasie roztrzepać jajka ze śmietaną w dużej misce.
  • Do miski wrzucić ugotowane warzywa i zamieszać.
  • Foremki muffinowe lekko wysmarować tłuszczem i wlać do nich powstałą masę.
  • Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec przez 25 minut.
  • Zanim wyciągniesz je z formy, muszą całkowicie wystygnąć. Możesz je zamrażać, podgrzewać i cieszyć się ich smakiem w dowolnym momencie.

Wartości odżywcze

2 Komentarze. Leave new

Dzisiaj zrobiłem quiche pieką się

Odpowiedz

dobry przysmak na jampreze smakuje jak omlet

Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Fill out this field
Fill out this field
Proszę wprowadzić prawidłowy adres email.

Menu