Quiche z pieczarkami

Tarta to doskonały pomysł na obiad, lunch czy kolację. Robi się ją szybko, nie jest skomplikowana, a dzięki temu, że można kombinować z dodatkami warzywnymi, nigdy się nie nudzi!

Mini tarta na słono przyrządzona w muffinkowych formach nie tylko dobrze smakuje, ale też świetnie się prezentuje! Dieta ketogeniczna modyfikuje Twoje menu, ale wciąż możesz korzystać z ciekawych przepisów, a danie w takiej formie będzie stanowiło imprezowy hit wśród przekąsek!

quiche-tarta-z-pieczarkami
  • Czas przygotowania: 10 minut | Czas gotowania: 30 minut Porcji: 2

Składniki

  • 100 g pomidorów 
  • 50 g czerwonej cebuli
  • 135 g pieczarek
  • 4 jaja
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 30 g oliwek zielonych
  • 50 g śmietanki 36%

Przygotowanie

  • Pomidory, czerwoną cebulę i pieczarki pokroić w kostkę i podsmażaj na oliwie z oliwek około 5 minut, aż cebula się zeszkli.
  • W międzyczasie roztrzepać jajka ze śmietaną w dużej misce.
  • Do miski wrzucić ugotowane warzywa i wymieszaj.
  • Do foremek wlej powstałą masę.
  • Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piecz przez 25 minut.
  • Zanim wyciągniesz je z formy, muszą całkowicie wystygnąć. Możesz je zamrażać, podgrzewać i cieszyć się ich smakiem w dowolnym momencie.

Wartości odżywcze

2 Komentarze. Zostaw komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wypełnij to pole
Wypełnij to pole
Proszę wprowadzić prawidłowy adres e-mail.

Menu