Clicky

Potrawka z wołowiny

Do stworzenia potrawki użyj wysokiej jakości wołowiny, najlepiej o wysokiej zawartości tłuszczu (na przykład 80/20) oraz papryki zielonej, która ma dużo mniej cukrów niż czerwona czy żółta. Ponieważ w przepisie występują proste składniki, które możesz kupić w niemal każdym sklepie spożywczym - zwróć szczególną uwagę na ich skład. Pamiętaj o unikaniu często niepotrzebnie dodawanych do tego rodzaju produktów cukrów.

potrawka-wolowina
  • Czas przygotowania: 5 minut | Czas gotowania: 15 minut Porcji: 2

Składniki

  • około 450 g mielonej wołowiny
  • 1/2 zielonej papryki
  • 1/2 szklanki sosu marinara
  • 1 łyżka stołowa musztardy Dijon
  • 1 łyżka stołowa sosu sojowego

Przygotowanie

  • Pokrój zieloną paprykę i smaż ją z odrobiną tłuszczu na patelni aż do miękkości. Zrób to na średnim ogniu!
  • Dodaj mielone mięso wołowe, a następnie podziel je na małe kawałki przy użyciu drewnianej łyżki czy szpatułki.
  • Przytrzymaj wołowinę na patelni aż do uzyskania przez mięso brązowego koloru. Dodaj sos marinara, musztardę Dijon i sos sojowy. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
  • Gotuj całość do momentu, kiedy wołowina będzie całkowicie gotowa, a sos nieco zgęstnieje. Smacznego!

Wartości odżywcze

Wybierz swój KETO jadłospis

  • Schudnij do 10 kg w ciągu 30 dni
  • Oszczędzaj czas i pieniądze
  • Wyrób sobie pozytywne nawyki żywieniowe
  • Bezpiecznie doprowadź do stanu ketozy