Clicky

Pasta z tuńczyka, jajek i sera

W diecie ketogenicznej nie może zabraknąć tłustych, ekologicznych ryb, które są prawdziwym zastrzykiem drogocennych składników. Świetnym wyborem jest tuńczyk, który jest doskonałym składnikiem sałatek, a także past do kanapek. 

Ta ryba charakteryzuje się niską kalorycznością oraz wysoką wartością odżywczą, a także zawiera dużo białka. Jest także doskonałym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 oraz witamin D i z grupy B, a także magnezu, fosforu, selenu oraz potasu. Te właściwości tuńczyk sprawiają, że to doskonały składnik diety ketogenicznej.

pasta-z-tunczyka-jajka-ser
  • Czas przygotowania: 10 minut | Czas gotowania: 10 minut Porcji: 2

Składniki

  • 1/2 średniej, czerwonej cebuli pokrojonej w kostkę
  • 230 g tuńczyka w puszce
  • 4 łyżki majonezu
  • 2 duże jajka
  • 60 g tartego sera mozzarella

Przygotowanie

  • Podsmaż cebulę na dobrze naoliwionej patelni na średnim ogniu przez ok. 5 minut lub do momentu zmięknięcia.
  • Dodaj tuńczyka i resztę składników na patelnię, a następnie dopraw solą i pieprzem do smaku.
  • Mieszaj do momentu aż jajko się ugotuje, a mozzarella lekko stopi. Po tym czasie danie będzie gotowe i można je podawać.

Wartości odżywcze

Wybierz swój KETO jadłospis

  • Schudnij do 10 kg w ciągu 30 dni
  • Oszczędzaj czas i pieniądze
  • Wyrób sobie pozytywne nawyki żywieniowe
  • Bezpiecznie doprowadź do stanu ketozy