Clicky

Naleśniki bekonowe

Naleśniki w wersji wytrawnej? Dlaczego nie? Jest to ciekawa i smaczna alternatywa dla tradycyjnych naleśników na słodko. Dieta ketogenna wykorzystuje znane i lubiane przepisy oraz przekształca je w proste i zaskakujące dania.

Jest dowodem na to, że z kilku prostych składników można wyczarować prawdziwą ucztę. Pachnący, chrupiący boczek wspaniale podnosi smak potrawy, natomiast zielony szczypiorek wnosi wiosenną świeżość i lekkość.

bekonowe-nalesniki
  • Czas przygotowania: 10 minut | Czas gotowania: 10 minut Porcji: 2

Składniki

  • 120 g kremowego serka
  • 4 duże jajka
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 6 plasterków bekonu
  • 2 cebulki dymki

Przygotowanie

  • Usmaż plasterki bekonu na chrupko, następnie posiekaj je na kawałki.
  • W blenderze zmiksuj na gładką masę serek, proszek do pieczenia i jajka.
  • Dodaj bekon, pokrojoną dymkę i wymieszaj masę.
  • Postaw patelnię zwykłą lub grillową na średnim ogniu, wlej odrobinę masła i smaż naleśniki 3-5 minut lub do momentu, aż z wierzchu pojawią się pęcherzyki.
  • Odwróć i smaż jeszcze chwilę. Podawaj posypane szczypiorkiem.

Wartości odżywcze

Wybierz swój KETO jadłospis

  • Schudnij do 10 kg w ciągu 30 dni
  • Oszczędzaj czas i pieniądze
  • Wyrób sobie pozytywne nawyki żywieniowe
  • Bezpiecznie doprowadź do stanu ketozy