Bez względu na to, czy nazywasz je chlebem oopsie, chlebem chmurka lub bułki ketogeniczne, już wkrótce przekonasz się, że są one używane w wielu naszych śniadaniowych przepisach. Dieta ketogeniczna wcale nie musi być nudna.
Bułeczki są proste w przygotowaniu, do ich wykonania konieczne są tylko trzy składniki (co więcej, bułeczki są niskowęglowodanowe, zatem to idealne rozwiązanie dla osób, będących na diecie ketogenicznej).
Zalecamy zrobienie odpowiednich porcji w nocy poprzedniego dnia lub w niedzielę, aby mieć je gotowe na następny dzień lub na cały tydzień. Można je przechowywać do tygodnia w szczelnym pojemniku w lodówce, z papierem pergaminowym pomiędzy każdą bułeczką. Jeśli chcesz, możesz je także zamrozić - wystarczy przełożyć bułeczki do dużej torby i tak przechowywać maksymalnie do dwóch miesięcy.
Poznaj także mój ebook z przepisami na keto pieczywo o niskiej zawartości węglowodanów, kliknij tutaj.