Clicky

Keto burgery serowe z portobello

Keto burgery z tego przepisu powstały na bazie grzybów portobello. Grzyby te to nic innego jak większa i ciemniejsza pieczarka, o dużo ciekawszym smaku niż standardowa, biała odmiana. Poniższy przepis to doskonały pomysł na szybki obiad o nietypowym smaku.

Faszerowane pieczarki portobello to połączenie smaku sera i mięsa, ukrytego w mięsistym kapeluszu grzyba. Skusisz się?

keto-burgery-z-portobello

Czas przygotowania: 10 minut | Czas gotowania: 12 minut | Porcji: 2

Składniki na keto burgera

  • 2 grzyby portobello
  • 350 g mielonego mięsa wołowego
  • 120 g tartego sera cheddar
  • 30 g szpinaku
  • 4 łyżki parmezanu

Przygotowanie

  • Zmiel nóżki grzybów portobello ze szpinakiem i połącz z wołowiną oraz cheddarem. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
  • Uformuj dwa kotlety i wciśnij je pod spód grzybów.
  • Piecz na blaszce w temperaturze 190 ℃ przez około 10 minut. Posyp parmezanem i piecz przez kolejne 5 minut. 

Wskazówka: Jeśli wolisz ser karmelizowany, zamiast zapiekać, podsmaż burgera z parmezanem przez 2 minuty.

Wartości odżywcze na jedną porcję: Tłuszcze: 49 g | Białko: 52 g | Węglowodany netto: 4 g | 675 kcal

Wybierz swój KETO jadłospis

  • Schudnij do 10 kg w ciągu 30 dni
  • Oszczędzaj czas i pieniądze
  • Wyrób sobie pozytywne nawyki żywieniowe
  • Bezpiecznie doprowadź do stanu ketozy