Keto burgery z tego przepisu powstały na bazie grzybów portobello. Grzyby te to nic innego jak większa i ciemniejsza pieczarka, o dużo ciekawszym smaku niż standardowa, biała odmiana. Poniższy przepis to doskonały pomysł na szybki obiad o nietypowym smaku.
Faszerowane pieczarki portobello to połączenie smaku sera i mięsa, ukrytego w mięsistym kapeluszu grzyba. Skusisz się?

Czas przygotowania: 10 minut | Czas gotowania: 12 minut | Porcji: 2
Składniki na keto burgera
- 2 grzyby portobello
 - 350 g mielonego mięsa wołowego
 - 120 g tartego sera cheddar
 - 30 g szpinaku
 - 4 łyżki parmezanu
 
Przygotowanie
- Zmiel nóżki grzybów portobello ze szpinakiem i połącz z wołowiną oraz cheddarem. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
 - Uformuj dwa kotlety i wciśnij je pod spód grzybów.
 - Piecz na blaszce w temperaturze 190 ℃ przez około 10 minut. Posyp parmezanem i piecz przez kolejne 5 minut.
 
Wskazówka: Jeśli wolisz ser karmelizowany, zamiast zapiekać, podsmaż burgera z parmezanem przez 2 minuty.
Wartości odżywcze na jedną porcję: Tłuszcze: 49 g | Białko: 52 g | Węglowodany netto: 4 g | 675 kcal
